Je weet dat het te vaak eten van chips, koek en chocolade jouw gezondheid niet dient, misschien wil je ook gewicht kwijt. En tóch blijf je vervallen in het ongewenste gedrag. De zogenaamde knop omzetten blijkt niet voldoende of werkt maar kort, wat keer op keer tot extra frustratie leidt. Je kunt je daardoor een ‘hopeloos geval’ gaan voelen als het gaat om het veranderen van jouw leefstijl. En ach, wat voegt een diëtist nou toe? “Ik weet immers al wat ik fout doe”.

Als je dit herkent zit je bij ons goed!

Want dít is onze expertise; begeleiding bieden bij het veranderen van eet- en leestijlgedrag. Stap voor stap, in jouw tempo staan we jou hierin bij. We gaan je niet vertellen wat je wel en niet mag eten, want je mag feitelijk alles eten en wegen wat jij wilt. Wil je toch gewicht verliezen, dan denken wij daarin op concrete wijze mee en kunnen wij in overleg met jou een plan opstellen waarmee je direct aan de slag kunt. Niet alleen een richtlijn voor de voeding, maar vooral aandacht voor momenten die jij als een uitdaging ervaart en dreigt terug te vallen in ongewenst eetgedrag en onhandige keuzes.

Door de jaren heen hebben wij vele scholingen gevolgd (o.a. Emotie eten de baas en ACT) en jarenlange ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen die hiermee worstelen. Het uiteindelijke doel is het verkrijgen van eigenaarschap in jouw leefstijl. Je hanteert een balans waar jij je goed bij voelt en voldoende kwaliteit ervaart in jouw dagelijks functioneren. Dáár doen we het voor!

Emotie-eten de baas

Heb je al vele pogingen ondernomen om blijvend gewicht te verliezen en heb je ondervonden dat je keer op keer terugvalt in snaai- of eetbuien vanuit gewoonte of bij negatieve emoties, gedachten, stress of vermoeidheid?

Waarschijnlijk weet je door ervaring al heel goed hoe (in grote lijnen) een gezonde voeding eruit hoort te zien waarmee je succesvol zou kunnen afvallen. Wellicht veroordeel jij jezelf juist ook omdat je het zo goed weet..

Als diëtisten hebben wij door schade en schande geleerd dat bij deze mensen een aanpak gericht puur op de voeding te weinig uithaalt op lange termijn als dit (emotionele) eetgedrag niet eerst aangepakt wordt. Kipfilet in plaats van volvette kaas op brood haalt niks uit als in de avond er nog een half pak koekjes in gaat.

Ik weet het allemaal heel goed en ik wil er mee stoppen, maar het lukt me gewoon niet”.

Dan is het essentieel te onderzoeken onder welke invloed(-en) jij momenten dempt of doorkomt met eten.

Herkenbaar?

Als dit allemaal herkenbaar is voor jou, dan nodigen wij jou uit hiermee aan de slag te gaan. Als Emotie-eten de baas specialisten © (www.emotie-etendebaas.nl) laten wij je onderzoeken waar jouw neiging tot snaaibuien of emotie-eten vandaan komt. Zodra je dit helder hebt voor jezelf kun je leren op een doelgerichte en praktische wijze het eetgedrag onder controle krijgen.

Ben jij er klaar voor om in jouw eetgedrag (lees: jezelf) te investeren om ook op lange termijn je streefgewicht te behouden? Dan is de Emotie- etendebaas- aanpak geschikt voor jou. Je gaat niet voor de quick-fix, maar voor blijvende resultaten. Een aanpak die geschikt is voor mensen die serieus aan de slag willen om hun eetgedrag te onderzoeken en aan te pakken. Maak vrijblijvend een afspraak voor meer informatie, je bent van harte welkom.

Eetgedrag en emotie eten van der schuit dietistenpraktijk
Eetgedrag en emotie eten van der schuit dietistenpraktijk