Verwijsbrief

Download de verwijsbrief.

Icoon Verwijsbrief
Button: Vergoedingen en tarieven

Verwijzers

Ik geloof dat een juiste afstemming tussen verschillende medische disciplines de zorg voor cliënten ten goede komt.

Afslanken

Het principe van gewicht verliezen is simpel; eet minder dan u gewend bent en u raakt gewicht kwijt. Of ga meer bewegen zodat het energieverbruik omhoog gaat. Toch is dit niet zo makkelijk als het lijkt. Er komt namelijk meer bij kijken dan simpelweg minder eten. Een standaard afslankdieet zal daarom ook niet bij iedereen effectief zijn.

Gedragsverandering en gewoonteverandering:
Bij blijvend gewichtsverlies komt met name verandering van gewoonte en gedrag kijken, waar ik tijdens de begeleiding dan ook veel aandacht aan besteed. Blijvende gewoonte- en gedragsverandering met betrekking tot voedingsgewoonten zijn dé sleutel naar blijvend gewichtsverlies. Tijdelijk een dieet volgen is voor de meeste mensen te doen. Zolang er echter geen blijvende veranderingen in de voeding doorgevoerd worden, is de kans groot dat het gevreesde jojo-effect optreedt.

Tijdens de consulten weeg ik u en kan ik desgewenst een meting uitvoeren van uw lichaamssamenstelling. Dat wil zeggen; uw vetpercentage, vochtgehalte, spiermassa en botmassa. Op die manier houd ik bij hoeveel u in vetmassa bent afgevallen.

De eerste stap tot succesvol gewichtsverlies is dat u het zelf graag wilt. We zijn allemaal verschillende mensen, met net zoveel verschillende wensen (en eetgewoontes!). Daarom streef ik zoveel mogelijk naar persoonlijk maatwerk. Met andere woorden; het voedingsadvies wordt op u afgestemd.

"Standaard voedingsadviezen hoeft u van mij dus niet te verwachten".